Ujedinjeni protiv koronavirusa

GIS udruženje Srbije deo zajedničkog poduhvata organizacija i entuzijasta širom sveta: Ujedinjeni protiv koronavirusa!

Detaljnije

Podaci i eUprava: „Iskra za budućnost“

Na međunarodnoj konferenciji Podaci i eUprava: Iskra za budućnost, koja je održana 6. marta u Palati Srbija, Igor Velić, master inž. saobraćaja iz Bora je kao stručni saradnik GIS udruženja Srbije, a odnedavno...

Detaljnije

Obeležen svetski dan sećanja na žrtve u saobraćajnim nezgodama

Povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u Domu omladine u Boru je održano predavanje pod nazivom “Bezbednost mladih lica u saobraćaju na teritoriji grada Bora”.

Detaljnije

Obeležen međunarodni GIS dan u Kragujevcu

GIS dan se u Republici Srbiji obeležava od 2013. godine, pri čemu su nosioci uglavnom bile visokoškolske ustanove (Rudarsko-geološki, Građevinski i Geografski fakultet u Beogradu, Elektronski fakultet u Nišu i Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu).

Detaljnije

GIS dan u Kragujevcu

Zajedno sa Fakultetom inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i Gradom Kragujevcem organizujemo medjunarodni GIS dan na Fakultetu inženjerskih nauka, 13.novembra sa početkom u 11 časova.

Detaljnije

Predstavili smo GIS udruženje Srbije na TeamCAD konferenciji

Uz uspostavljanje brojnih kontakata i druženje sa ostalim učesnicima, predstavili smo GIS udruženje Srbije na TeamCAD konfenciji u Beogradu...Hvala još jednom Lazi i Tanji na gostoprimstvu!

Detaljnije

TeamCad konferencija

Pozvani smo da predstavimo GIS udruženje Srbije na TeamCad konferenciji.

Detaljnije

Poseta kompanije SuperMap iz Kine

Naši gosti bili su predstavnici GIS softverske kompanije SuperMap iz Kine, koju je predvodio g.Will Zhao, generalni direktor za Evropu i Afriku.

Detaljnije

Dvodnevni stručni GIS seminar iz oblasti zaštite životne sredine

Povratak na Vlasinu uvek prija...U saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Surdulica organizovali smo dvodnevni stručni GIS seminar iz oblasti zaštite životne sredine, održali godišnju Skupštinu našeg udruženja, posetili Fabriku vode Vlasinska Rosa i igrali preferans. Seminar je ove godine dobio i medjunarodni karakter, učešćem gostiju iz Hrvatske (Smart Cloud, Pula) i Makedonije (Ilija Lazarov, Delčevo).

Detaljnije

Završna konferencija projekta „Sigurne staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru“

Pozivam članove GIS udruženja Srbije i sve prijatelje da prisustvuju završnoj konferenciji našeg projekta "Sigurne staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru" u hotelu Jezero na Borskom jezeru, 4.juna u 13 časova

Detaljnije

Konferencija GIS forum 2019 u Beogradu

Predstavili smo #opendata i Portal otvorenih podataka data.gov.rs na ovogodišnjem GIS forumu 2019. Promovišemo otvorene podatake i širimo mrežu medju državnim institucijama i privrednim subjektima.

Detaljnije

Dan otvorenih podataka u Boru

Sutra u Boru na Tehničkom fakultetu pričamo studentima i učenicima o otvorenim podacima u okviru Nedelje otvorenih podataka 2019...

Detaljnije

Otvoreni podaci otvorene mogućnosti

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je objavila javni poziv u vidu izazova za predlaganje inovativnih ideja za unapređenje rada javne uprave na osnovu otvorenih podataka javnih institucija i organizacija koji su dostupni na nacionalnom Portalu otvorenih podataka.

Detaljnije

Uvodna konferencija projekta "Sigrune staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru"

Sutra se održava uvodna konferencija UNDP projekta GIS udruženja Srbije "Sigrune staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru".

Detaljnije

Projekat u Boru među 5 najboljih u Srbiji

Stvarano digitalno društvo i transparentnu javnu upravu.

Detaljnije