O NAMA

GIS Udruženje Srbije

GIS udruženje Srbije je nevladino i neprofitno strukovno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti profesionalizacije, promocije, primene i razvoja geografskog informacionog sistema, povezivanja GIS stručnjaka i zajedničko zastupanje interesa članova društva.

GIS entuzijasti zaposleni u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i privatnim firmama, kao i “freelanceri” u Srbiji na Osnivačkoj skupšini održanoj 15. maja u Beogradu formirali su strukovno udruženje "GIS udruženje Srbije".

Osnovni cilj formiranja GIS udruženja je profesionalizacija, efikasnija primena i razvoj Geografskog informacionog sistema (GIS-a) i povezivanje GIS stručnjaka kroz razmenu znanja i iskustava, zatim pružanje stručne pomoći, popularizacija i afirmacija GIS-a uz poštovanje principa kvaliteta i efikasnosti, definisanje radnih mesta za GIS u lokalnim samoupravama, javnim i drugim preduzećima i organizacijama, povećanje broja direktnih i indirektnih korisnika GIS-a, unapređenje informisanja građana, pravnih lica i drugih korisnika i promovisanje GIS-a kroz izdavačku delatnost.

Na Osnivačkoj skupštini "GIS udruženje Srbije" usvojen je osnivački akt, donet Statut i izabran Upravni i Nadzorni odbor, kao i ovlašćena lica za zastupanje udruženja. Za predsednika Upravnog odbora izabran je Miodrag Bogunović iz Zrenjanina, a njegov zamenik je Aleksandrar Matejević iz Aleksinca. Upravni odbor je formiran po regionalnom principu i čine ga još: Dejan Vujić iz Šapca, Predrag Dimitrijević iz Kragujevca i Ivica Milojević iz Kruševca. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Aleksandar Avramović iz Kraljeva, Đerđika Mrđanov iz Subotice i Žarko Iskrenov iz Surdulice.

U cilju efikasnije međusobne komunikacije i privlačenja novih članova, napravljena je LinkedIn i Facebook grupa pod nazivom GIS udruženje Srbije, a svi zainteresovani se mogu obratiti i putem e-mail adrese: info@serbiagis.com.

       

Naši saradnici

Realizacija dosadašnjih projekata ne bi bila moguća bez naših partnera.

post
post
post
post
post
post
post
post
post
post
post
post