Uvodna konferencija projekta "Sigrune staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru"

Na osnovu odobrenog projekta GIS udruženju Srbije ”Sigurne staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru” od strane Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u okviru projekta «Otvoreni podaci - otvorene mogućnosti», u cilju informisanja i predstavljanja projektnih aktivnosti i očekivanih rezultata prva aktivnost projektnog tima bila je organizovanje uvodne konferencije u hotelu Albo u Boru, 23.januara 2019.godine.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici svih nadležnih institucija neophodnih za uspešnu realizaciju projekta i to: Gradonačelnik Bora, g.Aleksandar Milikić, MUP-Policijska uprava u Boru, direktori osnovnih i srednjih škola i i Predškolske ustanove na teritoriji grada Bora, auto škole za obuku vozača i lokalni mediji u Boru.

Posle održanih prezentacija u diskusiji koja je usledila svi prisutni su izrazili spremnost da doprinesu uspešnoj realizaciji projekta, čiji je cilj povećanje bezbednosti dece u blizini osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Bora i kvalitetnije i transparentnije pružanje javnih usluga građanima. Promotivni materijal u vidu flajera (500 primeraka) je pripremljen i podeljen prisutnima.