GIS udruženje srbije

O nama

GIS udruženje Srbije je nevladino i neprofitno strukovno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti profesionalizacije, promocije, primene i razvoja geografskog informacionog sistema, povezivanja GIS stručnjaka i zajedničko zastupanje interesa članova društva.

GIS entuzijasti zaposleni u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i privatnim firmama, kao i “freelanceri” u Srbiji na Osnivačkoj skupšini održanoj 15. maja u Beogradu formirali su strukovno udruženje “GIS udruženje Srbije”.

 

Osnovni cilj formiranja GIS udruženja je profesionalizacija, efikasnija primena i razvoj Geografskog informacionog sistema (GIS-a) i povezivanje GIS stručnjaka kroz razmenu znanja i iskustava, zatim pružanje stručne pomoći, popularizacija i afirmacija GIS-a uz poštovanje principa kvaliteta i efikasnosti, definisanje radnih mesta za GIS u lokalnim samoupravama, javnim i drugim preduzećima i organizacijama, povećanje broja direktnih i indirektnih korisnika GIS-a, unapređenje informisanja građana, pravnih lica i drugih korisnika i promovisanje GIS-a kroz izdavačku delatnost.

Statut udruženja

Statut GIS udruženja Srbije možete preuzeti klikom na dugme ispod. 

Naši članovi

Članovi upravnog odbora

Dejan Vujić, predsednik

Miodrag Bogunović, zamenik

Predrag Dimitrijević, član

Ivica Milojević, član

Tijana Tomić, član

Nikola Krunić, član

Tanja Gmitrović, član

Članovi nadzornog odbora

Đerđika Mrđanov

Žarko Iskrenov

Zoran Brančić

 

Preuzmite LOGO GIS udruženja Srbije